duminică, 10 aprilie 2011

De ce mai mergeţi la Biserică???

Acest videoclip l-am urmărit astăzi la recomandarea pe care o face pe blogul său pastorul Petrică Lascău. Urmăriţi şi vă cruciţi. Cât de mare e grădina Domnului şi câţi ... o populează (încerc să îmi înfrânez cuvintele care îmi trec prin minte, nu de alta dar nu sunt foarte potrivite).
Încă o dată se confirmă ceea ce tot scriu pe aici (probabil că deja o consideraţi o obsesie...):oamenii habar n-au ce e aia o relaţie cu Dumnezeu... Se duc ca proştii la biserică, nu ratează nici o duminică, nici o zi a "sfinţilor", plătesc acatiste din greu, se întrec la ornat colive, dar habar n-au cine mai e şi Dumnezeu ăsta şi ce vrea El de la viaţa noastră...

Lucrul care şochează cel mai mult, dacă veţi avea răbdare să vă uitaţi până la sfârşit, nu este faptul că oamenii aştia habar n-au cine au fost Adam şi Eva, ci faptul că nu ar îndrăzni să îl întrebe aşa ceva pe preot. În final apare o tanti care la sugestia reporterului că ar putea întreba preotul despre acest cuplu celebru replică uluită, poate şi cu o uşoară teamă, "cum adică să întreb aşa ceva??? nici n-aş îndrăzni vreodată. eu merg la biserică pentru alte lucruri...". Ce lucruri bre femeie??? Să pupi icoane şi să nu ştii de unde ai luat herpesul? Să faci mătănii şi cruci până la pământ până te iau durerile de spate?
Incredibil cât de limitaţi pot fii unii, cum se duc aşa ca boul la groapă, în virtutea inerţiei, luaţi de mulţime iar dacă îi întrebi de ce îţi zic fie că "aşa e bine", fie că "aşa e tradiţia", fie că...
Şi cel mai trist este că dacă doreşti să le deschizi ochii, să îi faci să înţeleagă că nu acatistele, colivele, postul sau pupatul de icoane te bagă în Rai, îţi zic că eşti sectant, că nu îşi lasă ei religia moşilor şi strămoşilor lor. Aşa s-au pomenit ei dintotdeauna.
Repet, repet, repet: relaţia cu Dumnezeu trebuie să fie una personală! Dumnezeu e interesat de inima ta nu de coliva ta! Dumnezeu şi-a trimis Fiul în lume (Isus Cristos îl cheamă, pentru cei care nu ştiu) ca să moară pentru a ţi se ierta ţie păcatele! Isus Cristos a spus: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa, NIMENI nu vine la Tatăl decât prin MINE!!!!!!!
Dumnezeu să vă/ne lumineze, să ne deschidă ochii inimii, să vă/ne ajute să privim spre El şi nu spre oameni!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu