vineri, 8 aprilie 2011

Să fugi de Dumnezeu ca de ... dracu'

Poate vă întrebaţi ce e cu titlul ăsta ... ciudat şi cum mi-a venit! Pur si simplu! Este cea mai bună descriere pe care o pot face pentru cel puţin o parte dintre sibieni. Primul care şi-a umflat muşchii să ne-a dat direct "flit" a fost un funcţionar al Primăriei Sibiu, extrem de impertinent, sictirit şi plin de el, care probabil ca bifează prezent la nunţi, botezuri şi alte sindrofii la care se cere şi ritual religios, fără însă a înţelege ceva din tot ce se întâmplă.



Dar acest domn înţelege foarte bine în schimb că dacă eşti bucureştean n-ai ce căuta prin Sibiu şi că dacă ai chef să le vorbeşti oamenilor despre Dumnezeu ar cam fi cazul să te cari în oraşul tău că ne cam deranjezi pe aici. Aceasta a fost atitudinea unui funcţionar al Primăriei Sibiu în momentul în care, în numele unei asociaţii am solicitat autorizaţie de a merge în stradă (loc public) şi de a predica Evanghelia, Biblia, Sfânta Scriptură.

Invitat fiind să prezinte solicitarea la şedinţa Consiliului Local prezidată de secretarul Primăriei, reprezentantul asociaţiei a fost cel puţin jignit, ca să nu spun altfel. Acest indivit, cu pretenţii de funcţionar public (nu secretarul care a fost un domn foarte civilizat, ci un altul care nici măcar nu s-a prezentat), care habar n-are că atunci când cineva îţi vorbeşte politicos nu i te adresezi de sus la per tu (asta ţine de cei şapte ani de acasa şi vorba românului, de unde nu e nici Dumnezeu nu cere) a avut o atitudine de parcă ar fi fost cel puţin Dumnezeu. Cu expresii de genul "da tu cine eşti", "ia dă buletinu", "ce cauţi tu în Sibiu că văd ca ai domiciliul în Bucureşti", "du-te-n Bucureşti" şi altele de genul, acest distins funcţionar a dovedit clar că n-are nici în clin nici în mânecă cu Dumnezeu şi nici cu o educaţie elementară.

Parcă ceream autorizaţie pentru cel mai rău lucru posibil... Greşeala a fost a noastră... Dacă eram mai ispiraţi trimiteam la întâlnire o domnişoară jumate despuiată, cu priviri languroase şi buze siliconate şi ziceam că vrem să facem un show erotic. Cred că se oferea el însuşi să ţină lumânarea. (N-aţi crede că o pocăită poate avea o astfel de abordare, nu-i aşa? Sunt pocăită dar nu tâmpită!)

Dar n-am vrut decât să vorbim oamenilor despre Dumnezeu, aşa cum Biblia ne spune, să cântâm cântece creştine, în general să facem lucruri bune. Da ce avem loc de crime, violuri şi etnobotanice? Mai e cineva interesat azi de Dumnezeu? Cu siguranţă dracu, că el e mereu în alerta ca nu cumva să avem a face cu Dumnezeu şi să cunoaştem Adevărul.

Oamenii au alte priorităţi. Şi aici revin la a doua categorie a celor care fug de Dumnezeu ca de dracu (de menţionat că am primit autorizaţia în faţă la magazinul Dumbrava unde în week end bate vântu şi fără permisiunea de a folosi vreun sistem de amplificare, adică vreţi să vorbiţi despre Dumnezeu? puteţi striga cât vă ţin bojocii, dar atât.) Deci a doua categorie este formată din marea majoritate a celor care au trecut totuşi pe acolo. Cei mai mulţi sunt indiferenţi, alţii te privesc ironic, unii se uită la tine de parcă ai fi nebun... Din când în când şi câte cineva receptiv.

Ce nu înţelege domnul (am sa-l numesc totuşi aşa, şi chiar dacă l-am ironizat nu îl urăsc şi nici nu îi port pică - aici sunt pocaită pocăită) de la Primărie şi nici cei care au alte priorităţi înainte de Dumnezeu, este că mai devreme sau mai târziu cu toţii vom da socoteală. Va veni vremea în care veţi striga către El, dar El îşi va întoarce faţa de la voi... Nu vă cunosc... Aşa cum ne spune Biblia, va fi plânsetul şi scrâşnirea dinţilor. Chiar şi funcţionarul arogant se va pleca în faţa lui Dumnezeu. Dar, dragul meu domn, depinde de tine cum o vei face: spre viaţă veşnică sau spre osândă veşnică. Acestea sunt opţiunile. Pe Dumnezeu nu îl vei impresiona cu titluri, atitudini, bani sau alte lucruri lumeşti, trecătoare. Un singur lucru îţi va cerceta: inima. Ce va găsi acolo depinde doar de tine, doar de voi.

Încă mai aveţi o şansă. Nu o rataţi. Apropiaţi-vă de el. Lăsaţi la o parte tradiţii absurde şi ritualuri fără nici un sens. Citiţi şi trăiţi Biblia. Priviţi la Isus. Luaţi-l pe El ca exemplu, ca prototip. Şi atunci veţi ştii cu siguranţă unde veţi merge la sfârşit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu