duminică, 20 noiembrie 2011

Adio, Helge Fleischer!

Atunci când la doar 33 de ani părăseşti această lume ce se poate spune? Laşi în urmă o soţie sfâşiată de durere, un copilaş care încă este prea mic ca să înţeleagă ce s-a întâmplat, o mamă şi un tată în pragul a 80 de ani, împietriţi de durere. Un tablou sfâşietor, o experienţă pe care nimeni nu doreşte să o trăiască.
Şi totuşi... La doar 33 de ani Helge Fleischer a plecat dintre noi. De ce a decis Dumnezeu astfel? Doar El ştie!


Când prietena mea m-a sunat să îmi dea această veste am rămas pur şi simplu fără cuvinte. Nu l-am mai văzut pe Helge de foarte mulţi ani. Dar când mă gândesc la el îmi amintesc un om plin de viaţă, cu un zâmbet larg, senin, cu un râs molipsitor. Complet atipic pentru un etnic german. Seriozitatea, excelenta perseverenţă şi pregătire profesională completează imaginea acestui tânăr.
Nu ştiam că este bolnav iar vestea a fost cu atât mai şocantă. M-am gândit instinctiv la mama lui, la tatăl lui. Nu pot şi nu vreau să îmi imaginez ce înseamnă să-ţi îngropi propriul copil. Apoi m-am gândit la soţia lui, pe care chiar dacă nu o cunoşteam, îmi imaginez că este o persoană deosebită (spun asta cunoscându-l pe el). Pentru ei viaţa abia începuse. Dumnezeu i-a binecuvântat cu un copilaş minunat (aşa spun apropiaţii).
Aveau toată viaţa în faţă dar...
Reacţia firească este să te răzvrăteşti şi să spui: "De ce Doamne?" De ce să moară un om care avea atâtea de oferit, un om exemplar, bun, corect, integru. De ce trăiesc bine mersi beţivi şi criminali, scursori ale societăţii, oameni care nu au nimic de oferit?
De ce? Doar El ştie. Sper din tot sufletul că Helge este acum alături de El.
Dumnezeu ne iubeşte necondiţionat: buni sau răi, săraci sau bogaţi, beţivi sau oameni exemplari. Pe toţi ne cheamă la mântuire.
Probabil că lucrul cel mai bun pe care îl putem face este să ne reevaluăm relaţia cu Dumnezeu. Să fim conştienţi de ce se întâmplă cu noi dacă Dumnezeu decide că azi, acum, viaţa noastră se sfârşeşte. Ce avem în faţă? Viaţa veşnică sau osânda veşnică? Cei mai mulţi spun: am vreme de Dumnezeu la bătrâneţe. Cât de fals... Pentru Helge viaţa s-a oprit la 33 de ani. Gândeşte-te că mâine poate să nu mai fie. Gândeşte-te că totul se poate termina în clipa aceasta. Care îţi va fi soarta?
Adio Helge Fleischer!
Iar pentru cititor: analizează-ţi serios viaţa şi vezi care îţi sunt priorităţile. Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile! Tărână ai fost şi în ţărână te vei întoarce. Dar sufletul tău? Restaurează relaţia ta cu Dumnezeu şi (re)pune-l acolo unde trebuie să fie: pe primul plan! Pentru că mâine poate să nu mai existe! Iar veşnicia e ... lungă. Cum vrei să o petreci?

Un comentariu:

  1. Este socanta aceasta veste si da aveti mare dreptate ca azi esti si maine poti trece in alta existenta! Intr-adevar e trist si nu putem gasi un raspuns la o situatie de genul.D-zeu sa il odihneasca!A fost un om minunat si un exemplu!

    RăspundețiȘtergere